Biologiska
Stärker cellväggarna och ökar biologisk aktivitet.
Höjer pH-värdet i jorden, vilket bidrar till både ökad rottillväxt, tillgänglighet för andra näringsämnen samt höjd kvalitet och ökad tillväxt på grödorna.
Ger dina lerhaltiga jordar en mer porös struktur och bättre infiltration, vilket leder till både ökad skörd och minskat läckage av fosfor.
Långsiktig produkt som balanserar pH-värdet och ger bra förutsättningar för växtlighet. Godkänd för eko-produktion. Finns med 4 och 12% Mg.
Stärker cellväggarna och ökar biologisk aktivitet.
Fastlägga och förbättra strukturen.
Höjer pH-värdet.
Ökar lösligheten av växtnäringsämnen och minskar lösligheten av oönskade ämnen.
Skördeshöjande.
Ökar odlingssäkerheten.
Man har tidigare sagt att optimalt pH var 6,0 på lätt jord och 6,5 på lerjord. Ny forskning visar att optimalt pH för potatis är 6,5 och alla andra jordbruksgrödor ligger runt pH 7,0.
Om pH-värdet är för lågt får man en sämre uppkomst och växten tar upp mer tungmetaller vilket ger en försämrad produkt.
Där banden är som bredast är tillgängligheten för växten som bäst.
Valet av kalk – krossad, finmald eller en blandad produkt – beror på vilken effekt som önskas. Behövs snabb pH-höjande effekt väljs en finmald produkt. För en långsammare effekt väljs en grövre kalkprodukt. Behövs magnesium väljs en kalksort rik på magnesium. Finmald kalk gör också att du når ett högre pH-värde.
Försäljningschef Kalk
0703-41 08 87
Produktchef kalk
0708-46 99 24