Våra två senaste tillskott inom maskinförarlaget

Vi är glada att kunna presentera två nya maskinförare till vårt team – Zacharias Sundholm och Mikael Larsson. De började sina tjänster hos oss i månadsskiftet mars-april. I sina yrkesroller kommer de köra våra hjullastare, grävmaskiner och traktorer, det kommer även bli en hel del spridningar nu när säsongen drar igång. Zacharias utgår från Sofiedal och Mikael från Aspa Bruk i Olshammar.


Efter bara några veckors arbete på Mewab trivs både Zacharias och Mikael väldigt bra i sina nya roller som maskinförare och tycker det är roligt att få vara en del av ett företag i tillväxt. De har startat med en introduktion där de får lära känna företaget och sina kollegor.

Zacharias arbetar främst med dagliga rutiner på Sofiedal

Förra året tog Zacharias studenten efter att ha genomfört en utbildning inriktad på grävmaskiner. Innan han började sin tjänst hos oss på Mewab var han bonde på heltid. Hans huvudsakliga arbetsuppgift är att sköta de dagliga rutinerna på Sofiedal som innefattar allt från att köra hjullastare och grävmaskin till att blanda matjord, ta emot massor och gräva upp kompostlimpor.

- Mewab är ett väldigt intressant företag som ligger helt rätt i tiden med fokus på miljön, och det är kul att få vara en del av ett företag som växer. Något som lockade mig var att det finns en bred variation av arbetsuppgifter, vilket ger möjligheter att utvecklas både som individ och inom företaget.

Mikael med sin bakgrund inom lantbruksmaskiner

Mikael har arbetat inom samma bransch tidigare men då som servicetekniker där han åkte ut till kunderna för att hjälpa dem när deras lantbruksmaskiner var trasiga. Nu får han istället köra maskinerna och lära känna bönderna från en annan vinkel, vilket är något han uppskattar. Mikael vill ständigt utmanas och utvecklas i sin yrkesroll och ser fram emot framtida utmaningar här på Mewab.

- Det som gjorde att jag kände att Mewab var det rätta företaget för mig var rekryteringsprocessen. Företaget tar verkligen rekryteringen på allvar och hela processen var tydlig och gav trygghet åt båda parter. Jag fick möjlighet att prata med flera personer som visade vad Mewab står för och vilka förväntningar de har på sina anställda, något jag fastnade för.

Tack vare sina tidigare erfarenheter har Mikael automatiskt blivit den nya mekanikern på Aspa Bruk vilket han bara tycker är roligt. Han ser även fram emot alla kommande spridningar.

- Omväxlande arbetsuppgifter och bra kollegor är det viktigaste för mig och än så längde checkas båda av!

Vi är väldigt glada över att ha er i vårt team på Mewab Zacharias och Mikael!