Ingrid och Erik förstärker gänget inom lantbruk

Ingrid Bechtel är agronom med en bred bakgrund inom bland annat växtodling och som tidigare arbetat på Biototal. Erik Polfjärd-Larsson är lantmästare och driver en spannmålsgård tillsammans med sin far och bror. Två nya och efterlängtade kollegor. 

 

För drygt en månad sedan fick vi två nya kollegor. Ingrid Bechtel är kundansvarig på Biototal och utgår från Nyköping med Sörmland som fokusområde. Erik Polfjärd-Larsson är säljare för kalk på Mewab och utgår från Västerås och Uppsala. De är mitt uppe i en introduktionsperiod där de besöker våra kontor och bekantar sig med sina nya kollegor. 

– Det har varit en riktig kickstart och det känns som om jag har jobbat här mycket längre. Att få åka runt och träffa sina kollegor är riktigt bra. Då är det lättare att samarbeta, man vet vem man kan vända sig till i olika frågor, säger Erik.

 

Ingrid är inte ett helt nytt ansikte hos oss, hon arbetade på Biototal för 15 år sedan. 

– Då var det ett väldigt litet företag som bara arbetade med slam och biogödsel. Att få komma in nu när bolaget har gått igenom denna resa är riktigt kul. Det är hög energi med kompetenta medarbetare som är stolta över de produkter vi levererar. 

 

Kommer med både kompetens och erfarenhet

Erik var färdig med sina studier till lantmästare på Alnarp i våras. Innan har han arbetat som dräng, gjort en skördesäsong i Kanada och han driver en spannmålsgård tillsammans med familjen vid sidan om. Att han sökte jobbet som säljare för kalk beror på att han vill träffa människor och lära sig mer. 

– När vi tog över gården var kalka det första vi gjorde. Jag har pratat mycket med vänner om att de måste kalka så jag har sålt kalk långt innan jag började arbeta här, skrattar han.

 

Ingrid har jobbat länge i branschen, bland annat med växtskydd. 

– Jag gillar att nörda ner mig och att förstå hur saker hänger ihop. Jag är glad över att jag har haft så många olika jobb för det har givit en bred kunskap.

Att hon passar perfekt som kundansvarig råder ingen tvekan om.

– Det är kul att prata med driftiga människor inom lantbruket, de har alltid hundra järn i elden. Lantbruket kommer från ett år som varit rejält tufft, framförallt ekonomiskt. Våra produkter ger en bra bas för jorden vilken är motorn för lantbruket, det är viktigt att hålla sin jord i gott skick.