Vi välkomnar Martin Ringborg – ny produktchef för slam

Vår nya produktchef för slam Martin Ringborg är inte ett helt obekant ansikte hos oss. Han har arbetat på Mewab med försäljning av slam tidigare och är tillbaka efter ett par år. Det har hänt mycket på företaget sedan Martin slutade och nu är han laddad att få vara med på vår pågående utvecklingsresa. 

 
Slam, en viktig produkt för att öka mull- och fosforhalten i marken och riktigt populär hos våra lantbrukskunder. Sedan tre veckor tillbaka är det Martin Ringborg som kommer arbeta för att utveckla teamet och försäljningen av produkten. 
– Just nu är jag ute på turné för att träffa mitt team som sitter utspritt i landet. Det ska bli riktigt kul och framför allt ska det bli skönt att ha kollegor runtomkring mig. 

Martin gör comeback på företaget efter att ha varit borta ett par år. 
– Jag har jobbat med slam på Mewab innan. Nu när jag är tillbaka är det cirkulära kretsloppet slutet, skrattar han och fortsätter:
– Innan drev jag en entreprenadfirma. På hösten 2016 blev jag uppringd av Stefan Seefeldt på Mewab som undrade om jag kände någon duktig säljare i Linköpingsområdet. Och det gjorde jag. 

”Det känns bättre och bättre för varje dag”

Mewab hade precis fått ett slamkontrakt och Martin började som säljare. Efter ett år blev han erbjuden tjänsten som affärsområdeschef för avsättning.
– Jag var med på sluttäckningar av deponier och spindeln i nätet för entreprenadfirmor som ville hitta avsättning för schaktmassor.

Karriären fortsatte sedan på Econova.
– Tjänsten som produktchef slam påminner om den jag hade på Econova, det handlar bara om andra produkter. Jag känner mig bekväm och hemma i slam och har flera kollegor som jag hade bra band med sedan tidigare, vilket känns kul. Det känns bättre och bättre för varje dag.

Han kommer tillbaka till ett nytt bolag

Bolaget han kommer tillbaka till är ett helt annat än det han lämnade. 

–      Det är avsevärt större volymer av slam som vi hanterar nu. Då handlade det om 30 000 ton per år, nu är vi uppe i cirka 160 000 ton. Det är en utmaning, men med många superduktiga och engagerade medarbetare i teamet löser vi det. Jag har mycket att lära. 

Andra stora förändringar är att vi är utspridda i landet och täcker en större geografisk yta.
– Det är spännande att man har slagit ihop två olika bolag som i grunden inte är helt lika och hittat synergier. Biototal och Mewabs utvecklingsresa ska bli superkul att få följa med på.  

Älskar friheten i lantbruket

Under uppväxten var Martins bästa vän lantbrukarson. 
– Till mitten av tonåren var jag övertygad om att det är lantbruk jag ska jobba med, då jag gillar friheten. Men livet blir inte alltid som man tänkt sig och jag insåg att drömmen om att bli lantbrukare är svår att uppnå om man inte har föräldrar att ärva från. Detta är så nära jag kan komma. Jag är nära, men inte mitt i.