Praktik med fokus på cirkulär ekonomi applicerat på svenskt jordbruk

Under de senaste fem veckorna har John Nordberg praktiserat hos oss. Han beskriver perioden som varierande och spännande och han har fått en bra insikt om vilka arbetsmöjligheter som erbjuds efter examen från Miljövetenskapsprogrammet. 


John Nordberg går just nu sista året på Miljövetenskapsprogrammet vid Linköpings universitet. I fem veckor har han praktiserat hos oss på Biototal och Mewab.
– Praktiken har varit varierande och spännande. Jag har fått vara ute i fältet på provtagningar på platser mellan Norrköping och Karlstad, medverkat på MLS revision och fått en direkt insikt om hur det är att jobba med ett fokus på cirkulär ekonomi, applicerat på svenskt jordbruk. Biototal och Mewabs arbete är väldigt viktigt i det svenska samhällets omställning till ett mer hållbart Sverige.

John berättar att han även fått en realistisk inblick i arbetslivet efter utbildningen.
– Min handledare Anna Persson har en kandidatexamen från samma program som jag studerar. Anna har gett mig en insikt i vilka arbetsmöjligheter som erbjuds efter examen och inspirerat mig med hennes egna fantastiska arbetsförmågor att hantera sina arbetsuppgifter som Miljö- och kvalitetsansvarig, säger han och fortsätter:
– Jag är väldigt tacksam över min praktik i en så inbjudande och spännande arbetsmiljö Biototal och Mewab erbjuder. Jag vill tacka Anna som gjort ett suveränt jobb som min handledare. Rekommenderar starkt andra praktikanter att söka sin praktik hos Biototal och Mewab!

Låter det spännande? Håll utkik på vår jobbsida efter kommande praktikplatser!