Elin Dahlgren Lilja tar steget in i den privata sektorn som miljökonsult hos Biototal

Biototal har precis fått tillökning i form av Elin Dahlgren Lilja, vår sprillans nya miljökonsult. Med sin erfarenhet inom miljöskydd och ett brinnande intresse för att göra världen lite grönare kommer hon att göra stor skillnad i sin nya roll. 

Innan Elin kom till oss på Biototal arbetade hon som inspektör inom miljöskydd, både kommunalt och statligt. Hennes resa inom branschen började dock med en utbildning på Karlstads universitet där hon tog sin examen sommaren 2021. 
- Utbildningen Miljö och Säkerhet var väldigt bred. Den innehöll en hel del ren miljövetenskap, lagstiftning, vilka strategier man kan använda. Vi lärde oss även om klimatförändringar och hur man ska forma samhället. Där vävdes riskbiten in. Vi lärde oss bland annat om olika samhällsrisker och klimatrisker.

Efter examen har hon samlat på sig värdefull erfarenhet och ser tacksamt tillbaka på sina tidigare arbetsplatser.

- Det känns bra att jag testat på ena sidan av branschen i form av myndighetsjobb och nu ska ta mig an den privata sidan och få vara med på Biototals resa 

Samhällsnytta genom cirkulär innovation och hållbarhet.

En stor drivkraft i Elins arbete är att göra någonting som har stor samhällsnytta och hon ser potential att kunna göra just detta hos Biototal. Hon har bara varit på Biototal en kort stund, men hennes första intryck är väldigt positivt. Efter en intensiv introduktion ser hon optimistiskt på inflytandet hon kommer ha på sin roll.
- Alla här verkar väldigt trevliga, hjälpsamma och lösningsfokuserade. Det är lätt att komma in i en arbetsplats där det är så; ”Så här fungerar det, här har du en dator, varsågod och börja”. Men här är det inte så, här får du vara med och forma rollen.  

Det hon ser mest fram emot att suga i sig så mycket kunskap som möjligt om hur vår organisation fungerar.
- Jag tänker att jag ska ta den här tiden initialt och verkligen ta reda på så mycket som möjligt och träffa så många som möjligt för att sedan luska ut vad jag tycker känns mest spännande.

 

Med Elin Dahlgren Lilja i teamet kan vi se fram emot en engagerad och kunnig miljökonsult som verkligen brinner för hållbarhet. Välkommen till teamet Elin!