Biototal och Mewab har utvecklat branschens ledande system för transportflöden och lager

Vi har precis börjat arbeta med vår nya plattform BioMeWeb, branschens ledande system för transportflöden och lager. På plattformen kan vi automatiskt hantera alla ordrar, koordinera transporter och ha koll på lagersaldon i realtid. Ett säkrare system som spar både tid och resurser. 

 

Under de senaste åren har Biototal och Mewab expanderat kraftigt. I takt med att vi växer har ett system för att hantera materialflöden och transporter blivit allt viktigare.

– Innan har vi arbetat i excelfiler och mycket av informationen har suttit i huvudet hos våra medarbetare. Det har varit ett allt för personrelaterat system för de volymer vi hanterar, säger Stefan Seefeldt, affärsområdeschef industri på Mewab. 

 

Han berättar att de har tittat på flera system, men inte hittat någonting som passar vår verksamhet. Därför har vi tillsammans med Wappo i Örebro skapat en egen integrationsplattform och en webbaserad transportapplikation, BioMeWeb. 

– Vår lösning är branschledande och spar enormt mycket tid. Tack vare öppet API kan vi även bjuda in andra aktörer att arbeta på vår plattform.

 

På plattformen kan vi se alla ordrar samt lagersaldo för våra lagringsplatser i realtid. När en order läggs går den automatiskt ut till våra leverantörer och när ordrana körs rapporterar transportören in tonnage i webbappen och bekräftar när leveransen är klar. Då skapas en faktura.  

– Ett tänkbart scenario är att år 2025 behöver ingen fysisk person hantera ordrarna, allt kommer att skötas automatiskt. 

 

Idag har vi börjat använda BioMeWeb för våra mesa- och jorbrukskalkordrar. Framöver är tanken att även försäljningen av och logistiken kring strukturkalk, biogödsel, slam och ammoniumsulfat ska hanteras på plattformen. 

– Vi är supernöjda och jag är stolt över att vi lyckats utveckla ett så skarpt system som underlättar vår verksamhet och gör oss ännu mer attraktiva i branschen, avslutar Stefan.