Möt Linda – vår nya projektledare med jordbrukskalk som expertis

När vi skrev avtal med SMA Minerals i somras fick vi inte bara möjligheten att sälja jordbrukskalk, vi fick även en ny kollega – Linda Karlsson. Hon har länge arbetat med jordbrukskalk och ser fram emot att utveckla produkten tillsammans med sina kollegor. 

 
Linda Karlsson är vår nya projektledare inom lantbruk. Främst kommer hon arbeta med jordbrukskalk, ett område som hon har lång erfarenhet inom. 
– Innan arbetade jag på SMA Minerals med allt som har med jordbrukskalk att göra. Försäljning, orderläggning, trafikledning, entreprenörer, avtalshantering, ekonomi samt marknadsföring.
 

Kollegor inom samma segment

Även om hon arbetar med samma uppgifter har det blivit en stor skillnad att komma till Mewab.
– Här har jag fler kollegor kopplade till samma kundsegment. Jordbrukskalk är en väldigt liten del av SMA Mineral, deras största styrka är industrin. 
 
Jordbrukskalk från gruva produceras på två sätt, dels genom att bryta kalksten som krossas och siktas till rätt fraktion, dels genom att använda sidoströmmar som inte passar i industrin. Kalk till industrin har ett krav att den måste passa i processen där den används, det innebär rätt analys samt funktion både kemiskt och fysiskt. 
 
När det gäller Jordbrukskalk är det innehållet av Ca, Mg, fraktion samt var den finns tillgänglig som gör vad produkten är värd och hur stort intresse det finns. En annan stor faktor är att jordbrukskalken från gruva är godkänd för KRAV. Detta och att vi får tillgång till strukturkalk gör Mewabs kalkdel komplett. 
– Att Mewab tog över SMA minerals lantbruksdel tycker jag är ett riktigt bra beslut som ger oss mer kretsloppstänk, kunskap, produkter, logistik och andra resurser. 

Vill vidareutveckla hela produktpaletten

Linda började hos oss mitt i brinnande säsong och kastades rätt in i arbetet.
– Det var skönt när högsäsongen var över. Då fick jag tid att lära känna mina kollegor. Ju fler jag lär känna desto enklare och roligare blir arbetet. Jag började i juni, men först efter sommaren fick jag tillfälle att berätta att jag heter Linda och bor vid kusten med två söta chihuahuor, en häst och en görsnygg sambo. Att jag älskar friluftsliv och resor, skrattar hon.
 
Det hon ser fram emot nu är att få vara med och utveckla hela Mewabs produktpalett tillsammans med kollegorna.
– Vi är ett gäng med olika kunskaper som tillsammans gör någonting bra, någonting vi tror på. Nu håller vi på att utveckla ett samarbete där vi sätter kalken i fokus och inte konkurrerar med varandra. 

Förutom Mewabs samlade kompetens och erfarenhet använder vi oss av feedback från provisionssäljare, åkare, spridare och lantbrukare i utvecklingsarbetet.  
– De entreprenörer vi arbetar med är verkligen drivna. Jag tycker det är roligt med ett så starkt engagemang och att de kommer med egna förslag, avslutar hon.