En av våra äldsta kunder väljer biogödsel för det organiska kvävets skull

Det är en fin höstdag i Ljungsbro, solen skiner och doften av biogödsel sprider sig längs med Göta kanal och Ljungs Säteri. För en av våra äldsta kunder har det äntligen blivit dags för årets biogödselspridning. 


I måndags besökte vi lantbrukaren Joakim Nordenhed i Ljungsbro. Han har varit kund hos oss sedan lång tid tillbaka och har sedan start köpt biogödsel av oss på Biototal. Då hans åkermarker saknar organiskt kväve är biogödsel ett perfekt komplement för hans vete- och rapsfält.

Åkermarkerna ligger vackert med Göta kanal slingrandes på ena sidan och Ljungs Säteri på andra. Släpslangspridaren som jämnt och fint fördelar biogödsel på fälten åker då och då och fyller på ekipaget i den stora flytgödselbrunnen lite längre bort. Marken är på 110 hektar och det tar nästan två dagar att sprida.

Vanligtvis brukar Joakim sprida biogödsel på våren men i och med världsläget har det varit svårt att få tag i gödning, vilket har gjort att han nu sprider på hösten.

- Att vara kund hos Biototal är bra, de är väldigt enkla att ha och göra med. Markus som är min kontaktperson är toppen och jag trivs väldigt bra med honom.

Biogödseln ska vara det mest kostnadseffektiva fullgödselmedlet och det miljömässigt bästa alternativet på marknaden. Större parten av vår flytande biogödsel är certifierad enligt SPCR 120 och är därmed godkänd för Lantmännen och Svenskt Sigills odlare. Vi erbjuder biogödselprodukter i Östergötland, Södermanland, Uppland och Västmanland.
Är du intresserad av att sprida biogödsel på dina åkermarker är du varmt
välkommen att
kontakta oss!